U bevind zich hier: home » Omgeving » Natuur

Natuur

natuur rondom minicamping schotererf

Graag bieden we u informatie over allerlei mogelijke uitstapjes in de omgeving van minicamping Schotererf. Zo kunt u tijdens en/of voorafgaand aan uw verblijf bekijken welke van de vele mogelijkheden u interessant lijkt. Kiest u in het menu links welke categorie uw interesse heeft. U bevindt zich nu in de categorie NATUUR:

 

Waterloopbos

informatiecentrum, Voorsterweg 36, Marknesse: voormalig experimentterrein van het waterloopkundig laboratorium. De droge voeten in Nederland vinden hier hun basis. Wordt wel het mooiste bos van Nederland genoemd (www.waterloopbos.eu)

 

Kuinderbos

Hopweg 2b, Bant: het oudste bos van Flevoland kent een rijke flora en fauna. Diverse wandel en fietsroutes voeren u langs beken, de kuinderplas, het libellereservaat en een heuse burcht. 

 

Rottige Meente

prachtig moerasbosgebied dat nog niet door massatoerisme is overlopen en dat op 20 minuten fietsen van de camping (home.wanadoo.nl/tyr/)

 

Weerribben

Hogeweg 27, Ossenzijl: bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer met exposities, winkel, verhuur kano en fluisterboot, rondvaarten, excursies en activiteiten voor kinderen (www.staatsbosbeheer.nl/Natuurgebieden/Weerribben)

 

Wieden

Beulakerpad 1, Sint Jansklooster: Vorm samen met natuurgebied de Weeribben het nationaal park 'Weerribben-Wieden'. Dit bijzondere natuurgebied in de kop van Overijssel heeft een grote natuurlijke en cultuur-historische waarde (www.natuurmonumenten.nl/dewieden)

 

Ooievaarsdorp

Spanga: ter bevordering van de ooievaarsstand in Nederland zijn er zogenaamde buitenstations gerealiseerd. Die in Spanga is met zo'n 50 nesten één van de grootste van ons land. 

 

Naar top van pagina