U bevind zich hier: home » Omgeving » Cultuur

Cultuur

werelderfgoed SchoklandGraag bieden we u informatie over allerlei mogelijke uitstapjes in de omgeving van minicamping Schotererf. Zo kunt u tijdens en/of voorafgaand aan uw verblijf bekijken welke van de vele mogelijkheden u interessant lijkt. Kiest u in het menu links welke categorie uw interesse heeft. U bevindt zich nu in de categorie CULTUUR

 

Orchideeënhoeve

Oosterringweg 34, Luttelgeest: dit moet u gezien hebben! Hele bijzondere locatie met duizenden soorten orchideeën in prachtig aangelegde tropische tuinen, Lorituin en grootste vlindertuin van Europa! (www.orchideeenhoeve.nl)


Museum Schokland
Middelbuurt 3, Schokland: dit voormalige eiland in de Zuiderzee staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. In historische kerk (1834) en woningen is er een binnen- en buitenexpositie over ontstaan en vergaan van het eiland en de drooglegging van de Noordoostpolder (www.schokland.nl)


Stoomgemaal
Gemaalweg 1a, Lemmer: het grootste stoomgemaal ter wereld maakt indruk. Het gemaal van bijna 100 jaar oud wordt nog steeds ingezet en kan per dag zo'n 6 miljoen m3 water verplaatsen. Ook dit gemaal is werelderfgoed (www.woudagemaal.nl)


Museum Nagele
Ring 23-25, Nagele: expositie over dit bijzondere dorp in de Noordoostpolder: het heeft alleen platte daken! Ooit zoiets gezien? (www.museumnagele.nl)


Museum Urk Het Oude Raadhuis
Wijk 2-2, Urk: museum over het Urk van vroeger en nu met aandacht voor klederdracht, dialect en visserij. Daarnaast oude autenthieke urker woning van begin van de vorige eeuw (www.museum.opurk.nl)


Poldertoren
de Deel 25, Emmeloord (www.vvvnoordoostpolder.nl)


Op d'n Akker poldernostalgie
Havenweg 14, Nagele (www.opdnakker.nl)


Lavendeltuin Viva Lavandula
Uiterdijkenweg 45, Marknesse (www.viva-lavandula.nl)


Wijngaard Maronesse
Steenwijkerweg 23, Marknesse (www.maronesse.nl)


Fruitkwekerij Verhage
Oosterringweg 33, Luttelgeest: veel meer dan fruit alleen (heel veel streekproducten) (www.verhagefruit.nl)


Tuinen in de Noordoostpolder
diverse mooie, grote boerderijtuinen. Geregeld open voor publiek. Zie internetsite voor adressen en openingstijden. (www.lipkjeschat.nl/tuinieren-in-flevoland.html)


Tulpenpluktuin
Steenwijkerweg 26, Marknesse - let op openingstijden (www.boerenshop.nl)


Zuiderzeestadjes
Lemmer, Kuinre, Blokzijl en Vollenhove kennen een rijke historie en zijn een bezichtiging meer dan waard. Zie voor meer informatie www.ervaarhetwaterreijk.nl 


Klein Afrika
Uiterdijkenweg 48, Marknesse: Galerie en beeldentuin met Afrikaanse kunst (www.kleinafrika.nl)


Molen 'de Rietvink'

Veendijk 6, Nijetrijne: werkende molen met theetuin (www.molenderietvink.nl)

Naar top van pagina